Сви чланци од Mirjana Veljovic

Поштоване колегинице и колеге,

• ЦЕНТРАЛНЕ И ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ и
  • КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Овом одлуком у складу са чланом 52. Статута утврђени су услови за именовање повереника и то: да има потребна професионална и стручна знања неопходна за успешно обављање послова повереника (послови и функција повереника дефинисани су чланом 52. Статута Синдиката), да је активан члан синдиката,  да је доставио план рада,  да има писано мишљење најмање две синдикалне организације са територије региона за који конкурише и које га подржавају за кандидовање и избор.

Пријаве се подносе непосредно или путем поште на адресу Синдиката, ул. Пожешка бр. 41 или електронским путем на мејл адресу синдиката sindikatzsz@sindikatzsz.org.rs

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса (закључно са 02.09.2019.г).

Одлука о утврђивању услова zа избор повереника и расписивању конкурса

МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ: Сарадња између Министарства и Синдиката предуслов решавања актуелних питања у систему социјалне заштите

Дана 26.06.2019. године у Геронтолошком Центру Београд одржана је редовна седница скупштине Синдиката запослених у социјалној заштити. Пре почетка седнице делегатима се обратио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. У обраћању делегатима министар је истакао важност сарадње између Министарства и Синдиката и да су сви проблеми који постоје заједнички проблеми и да се само уз учешће свих могу успешно решавати.

Обраћајући се делегатима на скупштини министар Ђорђевић рекао је да је неопходно да Синдикат и сви запослени буду део сваког процеса у систему социјалне заштите, а који се односи на решавање проблема који су се нагомилали у дужем периоду иза нас. Навео је да жели да омогући свим запосленима да напредују, да раде на себи јер ће то на дуже стазе донети велики напредак у квалитету услуга које се пружају у систему социјалне заштите и на крају добробити корисника због којих наш систем и постоји.

Након обраћања министра Ђорђевића делегатима на скупштини обратио се и Предгар Радовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност послова.

Редовна седница скупштине Синдиката протекла је у конструктивном раду на којем је разматран извештај о раду Статутарне Комисије и извештај о раду Надзорног одбора. Делегати на скупштини донели су одлуку о раскидању споразума са Заједницом синдиката из којег Синдикат запослених у социјалној заштити излази после две године проведене у Заједници синдиката.  Договорено је да се на следећој седници скупштине разматра доношење новог Статута синдиката.

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СИНДИКАТА ДОНЕО ОДЛУКЕ О ИСКЉУЧЕЊУ ЧЛАНОВА СИНДИКАТА АНДРИЈЕ СИМОВИЋА И СУЗАНЕ СЛАВУЉ

На основу члана 40. став 1. алинеја 17. и члана 13. став 6. Статута Синдиката запослених у социјалној заштите, на 15. седници Републичког одбора Синдиката запослених у социјалној заштити РС одржане дана 20.06.2019. године у просторијама ГЦСР Београд – Одељење Чукарица донете су Одлуке о искључењу члана синдиката Андрије Симовића-председника синдикалне организације ГЦСР Београд и Одлуку о искључењу члана Сузане Славуљ- председника синдикалне организације Дом за смештај душевно оболелих лица“Свети Василије Острошки Чудотворац“ Нови Бечеј.

ПРЕУЗМИТЕ ОДЛУКЕ:

1. Одлука о искључењу Андрије Симовића
  2. Одлука о искључењу Сузане Славуљ

Донетим одлукама РО наложио је синдикалним организацијама да спроведу изборе за председника синдикалне организације ГЦСР Београд и синдикалне организације Дом за смештај душевно оболелих лица“Свети Василије Острошки Чудотворац“ Нови Бечеј. Одлуке се објављују у складу са чланом 13. став 7. Статута.

XIX СУСРЕТИ ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

XIX сусрети запослених у социјалној заштити у организацији Синдиката запослених у социјалној заштити Републике Србије биће одржани у периоду од 03-08.06.2019.године у Чању „Вила Бабовић“ и Хотел „Монтенегро“.

Организациони одбор формиран од стране РО одлучио је да се крајњи рок за пријаве продужи до четвртка 30.05.2019. године.

Све остале информације у вези пријављивања  можете видети у Обавештењу које је још раније било упућено свим синдикалним организацијама.

Обраћање синдикалним организацијама XIX СУСРЕТИ ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

ИЗАБРАН НОВИ РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

На изборној седници  СКУПШТИНЕ Синдиката запослених у социјалној заштити Републике Србије одржане дана 17.05.2019.г, а након спроведених избора, изабрани су нови чланови Републичког одбора синдиката.

Честитке свим изабраним кандидатима и пуно успеха у даљем раду.

ОДРЖАНА ВАНДРЕДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СИНДИКАТА

Дана 12.04.2019. године у Хотелу „Јуниор“ на Копаонику одржана је вандредна седница скупштине Синдиката запослених у социјалној заштити. Седници је присуствовало укупно 90 делегата који су разматрали Извештај о раду председнице синдиката.

Након дискусије и тајног гласања резултатом 54 ЗА, 33 ПРОТИВ и 3 УЗДРЖАНА  усвојен је извештај о раду председнице синдиката.  Имајући у виду чињеницу да је вандредна седница скупштине одржана у складу са чланом 48. Статута синдиката с обзиром да извештај о раду председнице синдиката претходно није био усвојен на седници Републичког одбора одржане дана 15.03.2019. године, усвајањем извештаја о раду од стране скупштине престао је мандат свим члановима РО.

Наредна изборна седница скупштине биће одржана најкасније у року од 30 дана. Све синдикалне организације биће благовремено обавештене о роковима и даљим корацима у кандидовању чланова синдиката за избор за чланове Републичког одбора.

СИНДИКАТ изјавио Жалбу на пресуду Другог основног суда у Београду 3. П1-317/2018 од дана 01.02.2019.г

У спору по тужби тужиоца Срете Рауковића за поништај одлука изборне скупштине Синдиката са седнице одржане дана 17.03.2017. г у Врбасу донета је првостепена пресуда у корист тужиоца па су поништене одлуке о избору председника синдиката, НО, Статутарне комисије и чланова пододбора РО као незаконите.

Пресуда 3. П1-3172018 од дана 01.02.2019.г

Синдикат запослених у социјалној заштити дана 21.03.2019.године у законском року изјавио је жалбу на пресуду Другог основног суда у Београду 3. П1-317/2018 од дана 01.02.2019.г.

Жалба на пресуду П1-3172018 од дана 01.02.2019.г

С обзиром да је наведена пресуда изазвала велику пажњу свих у синдикату и бојазан шта и како даље подсећамо да се ради о првостепеној пресуди, да је поступак по жалби тек кренуо и да се чека став Апелационог суда. Из навода саме жалбе, а и из саме пресуде можете видети о каквој пресуди се ради, на чему је заснована и пре свега о каквом тужбеном захтеву тужиоца.  Из тог разлога верујемо да ће став Апелационог суда бити у корист Синдиката и да ће другостепени суд уважити захтеве Синдиката из жалбе.

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА СИНДИКАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА „ПРЕСИНД“ Д.О.О, 31315 Златибор, Водица бб

На 4. седници Председништва Синдика запослених у социјалној заштити Републике Србије, а у функцији скупштине синдикалног предузећа „ПРЕСИНД“ Д.О.О одржане дана 18.02.2019. године донета је ОДЛУКА о расписивању Конкурса за избор директора синдикалног предузећа Пресинд.

Услови за избор и потребна документација за конкурисање дефинисани су одлуком и текстом конкурса. Рок за подношење пријава по конкурсу је 04.04.2019. године. Пријаве се подносе на адресу Синдиката ул. Пожешка бр. 41, Београд.

Конкурс је дана 20.03.2019. године објављен и у периодичном издању часописа „Послови“ Националне службе за запошљавање (страна 15).

Текст конкурса из „Послова“.

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СИНДИКАТА ДОНЕО ОДЛУКУ О ОРГАНИЗОВАЊУ ШТРАЈКА УПОЗОРЕЊА

На XIII.  седници  Републичког одбора Синдиката запослених у социјалној заштити Републике Србије, поступајући по предлогу Председништва синдиката  и предлогу пододбора запослених у геронтолошким центрима и домовима за старе и пензионере, донео је одлуку о организовању ШТРАЈКА УПОЗОРЕЊА.

ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА одржаће се у трајању од 1 сат дана 25.03.2019. године почевши од 11ч55 минута закључно са 12ч55мин.

Штрајк упозорења се организује у циљу испуњења следећих захтева:  1. Хитно давање сагласности за запошљавање и попуњавање упражњених радних места до максималног броја запослених односно хитно запошљавања недостајућег броја запослених у систему социјалне заштите  2. Наставак исплате накнада за „пасивно дежурство“ и редовна исплата ових накнада убудуће уз редовна примања, 3. Хитно отпочињање преговора и закључење новог посебног колективног уговора који су према наводима министарства окончани са другим синдикатом, али до данашњег дана посебни колективни уговор није потписан,  4. Изједначавање статуса здравствених радника запослених у систему социјалне заштите са запосленима у систему здравства, Усклађивање и измене и допуне каталога радних места.