Вести

ПРВОМАЈСКИ УРАНАК СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ РС

Синдикат запослених у социјалној заштити Републике Србије је организовао поводом међународног празника рада првомајски уранак у синдикалном одмаралишту „Боем“ које се налази недалеко од Златибора, Водице бб.

Првомајском уранку је присуствовао државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Владимир Илић који је честитао празник рада члановима Синдиката и свим запосленима у социјалној заштити.

Господин Владимир Илић је са председницом Синдиката запослених у социјалној заштити РС Мирјаном Вељовић и члановима Радне групе задуженим за реконструкцију и адаптацију синдикалног одмаралишта „Боем“ обишао подручје које је власништво Синдиката.

Одржан је састанак којем је, поред државног секретара, председнице Синдиката, чланова Радне групе, присуствовала и неколицина директора установа социјалне заштите. Том приликом су разматрани проблеми запослених у социјалној заштити и констатовано је:

  • да је започето са решавањем проблема запошљавања стручних радника у социјалној заштити,
  • да је укључен представник Синдиката у Радну групу за израду нацрта Закона о социјалној заштити
  • да ће у скорије време бити окончан поступак доказивања репрезентативности код ресорног министарства који је Синдикат самостално покренуо.