Вести

ОТВОРЕНО ПИСМО СИНДИКАТА НА НАВОДЕ ИЗ ОБРАЋАЊА госп. Војина Ракића, шефа Унескове катедре за Европу

објављено

Синдикат запослених у социјалној заштити Републике Србије отвореним писмом реаговао је на наводе госп. Војина Ракића, шефа Унескове катедре за Европу. Обраћање гдина. Војина Ракића и отворено писмо Синдиката, а ради увида чланства и јавности преносимо у целости. ОТВОРЕНО ПИСМО СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

Вести

Посета Установи за смештај старих лица „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу и установи „Др Никола Шуменковић“ у Стамници

објављено

Поводом епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, министар Зоран Ђорђевић са представницима синдиката- председицом Синдиката запослених у соцјалној заштити РС Мирјаном Вељовић и Зораном Савићем- председником Синдиката запослених у здравству и социјалној заштитити посетили су  Установу за смештај старих лица „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу и Дом за децу и лица ометена у развоју „ Др Прочитајте више »

Вести

ОБРАЋАЊЕ ЧЛАНСТВУ СИНДИКАТА ПОВОДОМ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СУСРЕТА 2020 И КОРИШЋЕЊА СИН. ОДМАРАЛИШТА „БОЕМ“ НА ЗЛАТИБОРУ

објављено

Синдикат запослених у социјалној заштити РС обратио се чланству синдиката преко синдикалних организација, а у вези организације сусрета 2020 који су одложени за септембар месец 2020.г и могућности коришћења погодности у синдикалном одмаралишту „БОЕМ“ на Златибору. Молимо све чланове синдиката да се пријаве за сусрете и/или коришћење „продуженог викенда“ у синд. одмаралишту „БОЕМ“  председницима својих Прочитајте више »

Вести

ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ- одговор МИНРЗС

објављено

На захтев Синдиката запослених у социјалној заштити за исплату једнократних помоћи запосленима који су обављали послове свог радног места у ванредним околностима за време пандемије вируса COVID 19, ресорно министарство послало је одговор који стављамо на увид свим члановима синдиката. ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ- одговор МИНРЗС

Вести

ОДОБРЕН ПРИЈЕМ РАДНИКА У СИСТЕМУ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

објављено

После последњег повећања зарада неговатељицама систему социјалне заштите одобрен је пријем 582 радника на неодређено време. Поводом ове вести огласио се и Синдикат запослених у социјалној заштити РС.  Текст вести и обраћања преносимо у потпуности на линку: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:867687-Stalno-zaposlenje-negovateljicama-Odobren-prijem-radnika-u-vise-ustanova  

Вести

МОЛБА ЗА ИСПЛАТУ ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ ЗАПОСЛЕНИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

објављено

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ обратио се министру Зорану Ђорђевићу за захтевом да министарство сагледа финансијску ситуацију и сходно томе да свим запосленима који нису обухваћени последњим повећањима плата исплати једнократну помоћ у износу од 15 000, оо динара за све оне који су за време ванредног стања радили у својим установама у Прочитајте више »

Вести

ОБРАЋАЊЕ МИНИСТРУ ЗОРАНУ ЂОРЂЕВИЋУ ПОВОДОМ ОБРАЧУНА ЗАРАДА ЗАПОСЛЕНИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

објављено

Синдикат запослених у социјалној заштити РС се дана 25.05.2020.године обратио ресорном министру Зорану Ђорђевићу поводом ситуације обрачуна зарада запосленима који су након карантинских смена ишли на заслужени одмор да би им послодавци обрачунали зараду по систему „плаћеног одсуства“ одређеног без решења и законског основа. Овим дописом хтели смо да скренемо пажњу на ово некоректно и Прочитајте више »

Вести

Реакција на извештавање медија

објављено

  Комора социјалне заштите, Асоцијације центара за социјални рад, Удружења стручних радника социјалне заштите, Удружење послодаваца установа социјалне заштите и Синдиката запослених у социјалној заштити, упутили су заједничко саопштење у вези са текстом “За масакр у Лесковцу одговоран је и Центар за социјални рад”, објављеним на порталу „Нове С“ дана 13.05.2020.године. Саопштење вам преносимо у Прочитајте више »

Вести

НЕВИДЉИВИ ХЕРОЈИ ИЗ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

објављено

Ових дана се са правом аплаудира запосленима у здравству. Они су хероји не само овог, већ сваког доба. Поред видљивих постоје и они други, невидљиви хероји, увек присутни, а ретко када примећени. Они чији се рад довољно не види, који су предмет медијског интересовања углавном када се деси нека грешка, а који такође свакодневно спашавају Прочитајте више »