РАДНИЦИМА У СИСТЕМУ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ БИЋЕ ИСПЛАЋЕНО 10 000 динара

Дана 07.04.2022.године гостујући на  Радио телевизији Србије Председник РС Александар Вучић најавио је исплату у износу од 10 000 динара за раднике у систему социјалне заштите и то за оне раднике који нису били обухваћени оваквим давањем у претходном периоду.

Vučić najavio: Jednokratno 10.000 dinara za zaposlene u socijalnim ustanovama

Исплата једнократног износа као награде за рад у претходном периоду био је један од захтева Синдиката у најави штрајка упозорења. На почетку преговора са ресорним министарством ресорна министарка Др Дарија Кисић  је обећала да ће овакав предлог бити изнет пред Владу РС у најкраћем року што је и учињено. Исплата износа од 10 000 динара најављена је за наредних неколико дана.

Помоћ од 10.000 динара за неговатељице у социјалним установама од понедељка

Синдикат је задовољан чињеницом да су неки од захтева Синдиката кренули да се реализују и што овакве одлуке Владе РС стварају позитивну атмосферу за даљи наставак дијалога. Синдикат не одустаје од осталих захтева али је за њихову реализацију потребно пуно времена, рада и политичке воље с обзиром да се ради о проблемима који овај систем оптерећују скоро две деценије.

Председница Синдиката Мирјана Вељовић је за портал Листа „Новости“ и „Нова Економија“ дала интервју на ову тему:

„СОЦИЈАЛИ“ ПОМОЋ ПО 10.000 ДИНАРА: Око 8.000 запослених у систему социјалне заштите следеће недеље добиће једнократну подршку

Нова економија: Запослени у систему социјалне заштите добиће по 10 000 динара

Чланове Синдиката ћемо благовремено обавештавати о свим новим информацијама у вези дијалога са ресорним министарством и даљег решавања осталих захтева.