Вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЧЛАНОВИМА СИНДИКАТА

 

Sindikatzsz - logo

обавештавамо чланство да је Синдикат запослених у социјалној заштити РС предузео све неопходне кораке да би кренули у преговоре за утврђивање јединствене цене рада и Измену Уредбе о коефицијентима. Наш предлог који је јавно доступан на сајту Синдиката уручен је гдину. Николи Селаковићу – министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.     

Ми смо спремни, изабрали смо представнике нашег Синдиката који ће чинити Радну групу, упознали председника другог репрезентативног синдиката – Синдиката здравства и социјалне заштите да дају своје представнике, али ми нисмо једини у тој радној групи, већ поред представника ресорног министарства радну групу чине и представници министарства финансија и представници министарства државне управе и локалне самоуправе. Без представника других министарстава који на крају крајева морају да се сагласе и са предложеном ценом рада и променом коефицијената цео процес нема смисла.

Имамо уверавања из ресорног министарства да ће се Радна група формирати ове недеље и да ће се кренути са радом.

Такође Вас обавештавамо да је прошле недеље ресорно министарство установама достављало е-маил са табелом о броју систематизованих радних места, броју упражњених радних места, броју стручних радника, као и о броју радника на одређено и са разним уговорима ( о делу, ПП пословима и сл. ) – информишите се да ли је и код Вас исто урађено и то је свакако део целог процеса. 

Подсећамо да се ради о проблемима који нису од јуче и немогуће је исте решити у неколико дана. Разумемо незадовољство и нестрпљење али одлука РО је била да се да шанса преговорима и да се крене у тај процес.

Опција протеста и штрајка је увек отворена али морамо бити стрпљиви и дати шансу преговорима јер је то начин да остваримо жељене циљеве. Уколико преговори не буду ишли договореном динамиком или постоје околности које указују да не постоји стварна намера да се преговара наставићемо са реализацијом одлуке о штрајку и организацијом протеста.