Вести

ОБРАЋАЊЕ СИНДИКАТА ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ, ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ И НАДЛЕЖНИМ МИНИСТАРСТВИМА ПОВОДОМ ЗАХТЕВА ЗА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И АКТУЕЛНИХ ПРОБЛЕМА У СИСТЕМУ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Поводом најаве исплате једнократне помоћи за здравствене раднике у свим ресорима и повећања плата запосленима у јавним службама у 2021. години, Синдикат запослених у социјалној заштити РС обратио се Председнику Републике Србије Александру Вучићу, Председници Владе РС Ани Брнабић, Министрима Зорану Лончару, Синиши Малом и Др Дарији Кисић Тепавчевић.

Sindikatzsz - logo

Поводом актуелних проблема у систему социјалне заштите Синдикат се посебним обраћањем обратио ресорној министарки Др Дарији Кисић Тепавчевић. У наведеном обраћању истакнути су најважнији проблеми у систему социјалне заштите и то проблем недовољног броја запослених, неједнаког третмана запослених у систему социјалне заштите што за последицу има потребу за систематичнији приступ у решавању овог питања као и потребу за усклађивањем и изменом начина обрачуна зарада запосленима у систему и увођење праведнијег система обрачуна плата. 

Сва обраћања Синдиката поводом горе наведених питања можете преузети овде:

Реакција на најаву исплата једнократне помоћи и захтев за повећање плата

Обраћање Синдиката Министарству за рад, запошљавање борачка и социјална питања


Depositphotos_photo_by_Syda_Production