Вести

ПОТПИСАНИ ПОЈЕДИНАЧНИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОРИ ИЗМЕЂУ ГРАДА БЕОГРАДА И ЧЕТИРИ УСТАНОВЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Дана 18.12.2019.године потписани су појединачни колективни уговори код послодавца између Града Београд и четири установе социјалне заштите.  У име Градске управе Града Београда уговоре је потписала градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, а у име ГРАДСКОГ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ДЕЦУ БЕОГРАДА, ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ОДРАСЛА И СТАРА ЛИЦА И ЦЕНТРА ЗА СМЕШТАЈ И ДНЕВНИ БОРАВАК ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ директори и представници репрезентативних синдиката.

Градска секретарка Наташа Станисављевић изразила је велико задовољство потписивањем појединачних колективних уговора. Она је нагласила опредељеност ресорног секретаријата и Града Београда да се систем социјалне заштите учини бољим, како за запослене тако и за кориснике. Она је захвалила свима који су учествовали у преговорима и указала да је буџет за социјалну заштиту за наредну годину већи за 130 милиона динара. Наташа Станисављевић се осврнула и на постигнуте резултате, подсећајући да је Прихватилиште за децу добило нов и савремен објекат, на који се чекало две деценије, затим отворен је објекат „Предах плус”, два нова објекта Центра за социјални рад и почела је израда пројектне документације за нов објекат у Барајеву, док се следеће године очекује и израда пројекта за нови објекат прихватилишта за бескућнике.

На потписивању појединачних колективних уговора обратила се и председница Синдиката запослених у социјалној заштити РС Мирјана Вељовић која је истакла да је ово важан моменат за све и значајан помак у  побољшању и унапређењу права радника у више сегмената који ће довести до  бољег мат. положаја запослених,  редовних систематских прегледа, редовних исплата отпремнина, јубиларних награда. Председница синдиката истакла је да је ово велики и важан корак, који је предузео оснивач уз посебну захвалност гђи. Наташи Станисављевић која је уважила наш Синдикат и исти позвала на потписивање појединачних уговора уз уверавање да ће ово бити сигурно  пример добре праксе осталим градовима и локалним самоуправама да следе пример Града Београда.