Вести

ПРОДУЖЕТАК ПКУ-а за социјалну заштиту

 

Sindikatzsz - logo

Дана 04.04.2024.године у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржан је састанак представника ресорног министраства и репрезентативних синдиката у социјалној заштити. Тема састанка су били преговори о садржини новог ПКУ-а који су се на крају свели само на разговор о продужетку истог. Синдикат запослених у социјалној заштити се није сложио са предлогом за продужетак на три године без измена уговора и унапређења садржине постојећег уговора. Синдикат је наметнуо теме о којима треба преговарати а које се односе на признавање целокупног минулог рада, обавезног скраћења радног времена и питања безбедности здравља на раду запослених.

За сада је постигнута сагласност да се ПКУ продужи на рок који ће бити  одређен кроз предлог министарства али да се разговара на тему анексирања истог у наредном периоду како би се унапредио положај радника. 

Радна група ће наставити са радом, а Синдикат ће своје предлоге за измене уговора доставити ресорном министарству и инсистирати да се кроз Анекс унесу измене које сматрамо да су најважније у овом тренутку за све запослене иако је Синдикат припремио потпуно нови уговор са значајним унапређењем положаја радника у систему. 

О свим даљим активностима Синдикат ће благовремено обавеститити своје чланове, општу и стручну јавност. 

Depositphotos_photo_by_Syda_Production