Вести

САОПШТЕЊЕ СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Поводом окупљања запослених радника из делатности социјалне заштите који је одржан 12. јула 2017. године испред Градског центра за социјални рад – Одељење Раковица, осећамо обавезу и одговорност да се обратимо свим нашим члановима и запосленима у социјалној заштити, са циљем да пружимо подршку и солидарност нашим колегама, као и да заједнички донесемо планове за поступање у будућем периоду.

Синдикат запослених у социјалној заштити РС подржао је окупљање и иницирао истo као одговор на трагични догађај који се догодио када су четворогодишње дете и мајка изгубили живот, док су наше колеге претрпеле тешке телесне повреде, са напоменом да ће психичке последице вероватно теже зацелити од физичких услед стреса и трауме који су доживели. Посебно смо згрожени и уплашени што је то други такав догађај који се десио у неком центру за социјални рад у последњих осам дана.

Како би што делотворније деловали да спречимо да се овакве трагедије понављају и у будућности захтевали смо хитан састанак са Министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господином Зораном Ђорђевићем, на којем ћемо изнети конкретне предлоге за решавање актуелних проблема који погађају наше раднике и утичу на њихову безбедност, али и сигурност и квалитет пружања услуга корисницима социјалне заштите.

Истовремено обавештавамо чланове и све запослене да смо већ донели закључке који се тичу предметне ситуације које ће представници синдиката изнети Министру како би заједничким напорима решили проблеме који се не тичу само наше делатности, већ и целог друштва.

Информације са састанка ћемо благовремено саопштити.

 

У Београду,  12.07.2017. године

Председник синдиката

Мирјана Вељовић с.р.