Вести

СКУПШТИНА СИНДИКАТА УСВОЈИЛА НОВИ СТАТУТ СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

Дана 14.05.2021. године одржана је ванредна седница Скупштине синдиката запослених у социјалној заштити. Поред делегата и сарадника Синдиката седници Скупштине су присуствовали и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, в.д. помоћница министра у Сектору за социјалну заштиту Биљана Зекавица и в.д помоћника министра у Сектору за информационе технологије Миладин Брковић.

Вест о учешћу представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална можете прочитати и на сајту министарства на следећем линку: https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/antic-socijalna-odgovornost-bitna-za-razvoj-drustva-u-celini

Sindikatzsz - logo

Седница је одржана у динамичној радној атмосфери с обзиром да су се делегати изјашњавали о предлогу Статута Синдиката запослених у социјалној заштити. На седници Скупштине делегати су донели и Одлуку о расписивању избора за све органе синдиката. Изборна седница Скупштине заказана је за 24.06.2021.године.

О свим изборним радњама, подошењу предлога за избор за органе синдиката, одређивање делегата и роковима за поступање, синдикалне организације и чланови синдиката биће благовремено обавештени.

Посебну захвалност за израду и усвајање новог Статута упућујемо свим члановима Синдиката који су доставили своје предлоге, Статутарној Комисији, Надзорном одбору, Члановима РО и делегатима Скупштине као и адвокатској канцеларији Маравић- Мразница- Јовановић-Дугоњић која је дала велики допринос у изради овог документа. 

СТАТУТ СИНДИКАТА ЗСЗ од 14.05.2021